RECENT POSTS> Waarom neem je een    weddingplanner in Griekenland.


> Tips voor het kiezen van de    juiste trouwlocatie op Kreta.


> Our new website is live


> De Belastingdienst en trouwen


> Gamos Crete winner in the    2018 Wedding & Event    Specialist Awards.


> Quality in the wedding    planning industry

> Why go to Crete

> Day in the life of a wedding    Planner.

> Bruiloften steeds kleiner en    persoonlijker


VOLG ONS

FAQ   |   Privacy   |   2018 Gamos Crete   |   Site Map

Home Locaties Service Portfolio Testimonials Blog About Contact


BOEK UW WEDDING PLANNER

Quality

Gamos Crete hanteert het ISO 9001 Kwaliteitssysteem als
waarbrog dat we aan uw verwachtingen voldoen…
lees meer

Stel samen met Gamos Crete uw eigen wedding website
 op om uw familie en vrieden te informeren……….lees meer

CONTACT ONS

Margreet Riemeijer

Gamos Crete Weddings

GR: +30 69 41 54 56 88

info@gamoscrete.com Award Winner Beach Wedding 2018

Date: March 14, 2018


Trouwen is geen goedkope gebeurtenis, zeker niet als de Belastingdienst je een paar maanden later nog een gepeperde rekening stuurt.

De reden: je hebt onterecht toeslag ontvangen, en die moet je terugbetalen. "Dit kan mensen duizenden euro's kosten."

Stel dat je getrouwd bent in september. Je gaat fijn op huwelijksreis en na terugkomst ligt de verrassing op de deurmat. Daar ligt dan een brief van de Belastingdienst of je het teveel aan ontvangen zorgtoeslag wilt terugbetalen.De belastingdienst geeft geen krimp

Door het huwelijk wordt je fiscale partners en dat dan over het hele jaar. En dus moet alle ontvangen zorgtoeslag vervolgens worden terugbetaald. Bij veel mensen die dit niet weten, is de verrassing dan ook groot.

Mensen zijn zich er lang niet altijd van bewust dat met hun huwelijk ook een fiscaal partnerschap ontstaat.

"GA JE TROUWEN?
LET OP: JE MOET MISSCHIEN TOESLAGEN TERUGBETALEN”

Onduidelijk

Een voorbeeld van een benadeelde: vanuit haar omgeving heeft een dame gehoord van mensen die veel geld moesten terugbetalen. De dame belt met de belastingdienst en hebben samen de hele website nagelopen. Waarna er uiteindelijk werd gezegd: “ja, je hebt tot je huwelijk nog recht op zorgtoeslag."

In augustus, een ruime maand voor haar huwelijk, zet de dame haar zorgtoeslag stop. Ruim op tijd, dacht ze toen. Veel te laat, blijkt nu. Dat het de Belastingdienst zelf was die haar verkeerd voorlichtte, verandert niets aan de zaak. "Ik kreeg alleen de horen 'sorry dat je verkeerd bent ingelicht, maar zo is de situatie en daar kunnen we niets aan veranderen'", vertelt de dame.


MAKKELIJKER KAN DE BELASTING HET NIET VOOR JE MAKEN!

Toeslagen terugbetalen na je bruiloft: zo zit het

Zorgtoeslag is, net als andere toeslagen, een voorschot. Aan het begin van het jaar berekent de Belastingdienst aan de hand van de gegevens die ze hebben, op welk voorschot jij recht hebt.

Aan de hand van je belastingaangifte kijkt de dienst of je inderdaad zoveel verdiend hebt als zij dachten. Wie meer verdiend heeft, moet toeslag terugbetalen. Hoeveel je moet terugbetalen hangt af van hoeveel meer je bent gaan verdienen.


Wanneer je gaat trouwen, of een geregistreerd partnerschap aangaat, verandert je financiële status. Voor de Belastingdienst word je dan automatisch toeslagpartner. Dat wil zeggen dat de inkomens van jou en je partner opgeteld worden en dat over dat opgetelde bedrag jullie totale toeslag berekend wordt.


Maar let op, want de Belastingdienst kijkt verder terug dan het moment van trouwen. Wanneer jullie voor het huwelijk al samenwoonden, maar geen toeslagpartners of fiscale partners waren, telt de Belastingdienst jullie beide inkomens vanaf het begin van het jaar bij elkaar op.


Als jij of je partner dus voor die tijd zorgtoeslag ontving en jullie inkomens komen door te trouwen boven de toeslaggrens (35.500 euro voor een stel voor zorgtoeslag), moet je alle ontvangen toeslag uit dat jaar terugbetalen. En dat bedrag kan flink oplopen.

‘Belastingdienst is veel te gemakkelijk'

De Belastingdienst wijst te gemakkelijk naar de wet die je maar moet kennen. Volgens ons zijn de regels veel te onduidelijk, met soms grote gevolgen. "Dit kan mensen duizenden euro's kosten.


Toen de dame na het ontvangen van de rekening op de website van de Belastingdienst wilde uitzoeken hoe het nou eigenlijk zat, kwam ze er nog altijd niet uit. "De situatie staat er compleet onduidelijk uitgelegd.


Onze tip is dan ook: stem met de belastingdienst heel goed af wanneer een eventuele zorgtoeslag moet worden gestopt.